Knpe blog ak memainkan lagu chinese ?

Assalamualaikum , kwn2 skolah ak yg skrang ni ... asyik tnye knpe lah letak lagu cine kat blog kan ??? ak ni org cine ke , apelah .. ade yg ckap ohhh bru ak taw ko ni cine.. ptot mte sepet2 , bagi penampo jgak kan... actually , ak ni suke bahase cine , lagu pn dlu ak skolah SJK kat LD je... tpi cine ak mase tu B nan C je... ak dpt 5A 1B 1C , 2 lagi tu subjek chinese lah... kecewa lah jugak ak mase kputusan tu kluar , ak target dpt 7A lah... hahaha tengok2 dpt 5A 1B 1C , ak dpt tawaran masuk MRSM tawau , tapi ak tolak ... nak taw nape?? sebab ak nak masuk SMS tpi x dpt , hahaa.. so skolah biase2 jelah , skolah harian .. tapi thun depan inshaAllah ak akan masuk SMS LD , inshaAllah.. hahaha...

Wahai sekalian alam...

Assalamualaikum , hari ini ak x taw nk buat apelah !!! nk pergi tu x blh , pegi ni x blh.. nk blek kmpung x boleh lah , umi jadi pengawas peperiksaan... biler nk balik kedah ni ?? hayya... tolong lah ak dah ckup bosan ni , dah lah makin hari ak makin takut pulak nak tahu result PMR asal lah lambat sangat nk kluar ?? cepatlah keluar... adik aku result awal2 lgi dah kluar tu pun dapat 5A bangge lah tu seyh.. malas jelah kan ak hadap budak tu , tiap2 hari cakap bende same "adik dah , angah tu ?? hahaha...abis lah , buat malu je klu gagal" apelah punye budak , org bagilah semngat kan ?? ni x , makin buat aku bertambah takut dan berdebar2 , but ak x kan takut lah .. tu hasil usaha ak selama 9 bulan seminggu dan 3 hari kan ... kalau gagal , x peh SPM ade , tu kene buat betul kalau boleh perah otak , perah jelah... tahun depan aku nak masuk skolah berasrama penoh.... kalau boleh x nak lah dapat MRSM , ak x minat skolah tu .. ak nak masuk SMSLD .. hahaha tu pun kalau dpt , ak dah apply da , mintak2 lah dapat , kalau x dpt SMSLD , mne2 pun boleh lah asal x campak ak pegi MRSM.. aku bkn lah ktew MRSM ni hina sngt , skolah tu best cme peraturan dy x kene dengan otak ak... klu bawak phone pergi skolah mesty bilik ostel bising , ak x ske bising2... dekat rumah pun adik2 , ayah nan umi smua hormat ak , dorang x kan buat bising.. buat keje pun dengan senyap... tpi mintak2 dpt SMSLD .. hahaha see yahh SMSLD :)... inshaAllah...

Cepuk jugak..

Assalamualaikum.. ak mlas lah ngok org yg ak dah follow pastu x follow ak blek , ak x brape nak kesah tpi jgn ckap "follow me , follow u back" bnyk lah follow engkau cepuk gak ni !!!! apelah , ==" taw x brape lme nk in pgy blog org , pastu semak je muke depan ade welcome2 , ak lelong gak engkau ini.. mnyusahkan orang ko taw ??? bnyak kali nak kene refresh... mnyusahkan je , kalau nak nampak cantik , nampak cntik skit dah lah .. klu nak yg awesome jgak letak jelah , tpi jgn letak pop-up mesej lepas tu sekali dgan "gambar welcome blog" ak block jgak blog engkau !! mnyusahkan orang ramai , cbe kalau mse tu org tu tenet slow gilerr babi , x ke mnyusahkan umat je??? letak tutorial pun agk2 lah , jgn lah smpai buat org susah... nk tekan tulah , tekan nilah.. hayya !!!!!!





P/s : x deh kaitan dgan yg mati ... sindiran ini khas untuk kwn sye... :) bkn ntuk korang.. untk org lain... jgn terase plk...

Malaysia WINNER !!!

Assalamualaikum.. seperti yg aku ckp smlm ??? malaysia pasti menang... garuda tu dah pupus , pasal tu kalah.. tengoklah lawan sape ??? HARIMAU , erghhh !!! sape x takut ?? indon x profesional ! dah kalah tu kalah lah , x payah lah sabotaj2 malaysia , siap bakar bendera Malaysia... ko bakar bendera alamatnya ko bakar duitlah ko ingat bendera tu Malaysia tu murah ke hapokkk ??? rm 8 rnggit ko taw ??? ak seringgit pun susah nak cari , dah korang tu negara miskin banyak makluk pulak tu... tengok Malaysia dah aman damai , kaya pulak siap bantu negara lain lagi kalau negara lain dlm kesusahan korang ade ke ??? sini semua seimbang , x macam kat indon... ade rakyat tu kerajaan dah x ambil peduli , kesian ak tengok.. ape2 pun , hahaha ... Malaysia the winner !!! love u Malaysia... Malaysia always in my heart...

Malaysia Vs. Indonesia...

Assalamualaikum... hri ini indon lwn malaysia right ? ak pasti dan sanggup bertaruh yg malaysia pasti menang... indon ape barang ? dahlah main macam ape je.. x professional langsung lah orang indon ni , kalau dah kalah tu buat lah cara kalah kan ni x , dah kalah main pukul2 orang pulak.. sampai sanggup bermusuh pulak daa dengan malaysia , waktu susah malaysia juga yg tolong bagi makanan bagi tu lah bagi ni lah.. langsung x kenang budilah orang indon...

So many masalah.....

Assalamualaikum... banyak jekan masalah aku mcam orang dah kahwin pula.... masalah kiri lah kanan lah tepi lah.. macam2 lah... boleh giler kalau fikir, x fikir masalah jugak... ntahlah knpe kan , aku asyik ade masalah je... nak selesai punyalah susah... ini lah di namakan dugaan... x apelah aku redha jelah... dah takdir org ckap...

Bicara hati intro...

Assalamualaikum... dahulunya aku nak kenalkan diri dulu , nama penuh aku Zahri Wafiy Rushaimie... aku budak
PMR thun ni dan sedang menunggu result bulan 12 ni... tu lah hasil usaha selama 9 bln belajar.. hahaha.... apa pun resultnya aku akan terima dengan redha.... aku ni anak sulung dari 5 org adik beradik... belajar kat SMK LA SALLE... marital status : single and not available.... aku pun dah tak tahu nak post ape lagi... untuk post yang sulung ckup lah sampai di sini...