Hari hari ku..

Assalamualaikum... lame aku x update blog bukan ape, bukan x deh critew... cume itulah , aku busy sedikit ikut family aku bercuti , pergi ke pulau tioman... hahaha , kat sana nak kate best x lah jugak lepas dari pulau tioman , aku pergi ke tempat lahir aku , Semporna , Sabah... di semporna pulak aku pergi ke pulau pergi diving sebab tu aku dah x selalu on9 FB , Space , Twitter dan blogger aku ni (blog pun kire on9kn) , kulit aku pun dah gelap , hahaha.. dan sekarang aku dekat rumah nenek aku , dekat rumah nenek ni x abis2 pulak aku kene (sebenarnye x pasti kene mrah ke ape) yg peliknye aku langsung x dapat tangkap dorang cakap , selaju2 org kedah ckp aku boleh lgi tangkap tapi nenek2 aku kat sabah tu , aku x faham sepatah pun .. Aku , adik2 dan Abah hanya diam shaja biler umi , nenek dengan makcik2 lain cakap bajau kami semua diam je , x faham sedikit pun , aku buat muke bengong adik umi pun terus gelakkan aku (mak usu sbye aku) , budak ni kalau x gelakkan aku x boleh , lepas tu aku tnye pasal diri dia mak aihh , 1 cakap dy ak x boleh tangkap , untuk jge hati budak tu aku cakap (ooo , ha'ah) , hahaha.. dy sebenarnya tahu yang aku tu x faham , lepas tu dy terus tukar loghat ke loghat semenanjung (dalam hati aku bersyukur) dy cakap semenanjung mcm semenanjung asli mungkin sebab arwah atok pun orang semenanjung .. :) berti aku ni bukan lah mix bajau ? sebab dalam ic umi aku pun terang terang melayu , tapi tulah , aku lahir SEMPORNA no IC pun 49 terang bederang aku warga sabah.. hahaha

No comments:

Post a Comment